top of page

PROGRAMA

HISTÒRIA

El Districte Esportiu, el programa d'esports de capçalera de Sants 3 Ràdio, porta en antena des de l'any 1997. 

La història del Districte Esportiu va lligada als inicis de Sants 3 Ràdio. De la mateixa manera que l’emissora, el programa va néixer el desembre de 1997 en una casa particular a partir de les ganes de fer ràdio d'uns joves que aleshores només tenien 14 anys.

Les primeres emissions esportives es realitzaren en aquest context, des d'un emissor autoconstruït que no arribava més enllà de 250 metres i amb uns recursos més aviat escassos. No obstant això, la il·lusió i les ganes van fer possible el projecte, en aquell moment, incipient.

Inicis
Tot l'esport

TOT L'ESPORT

Els divendres a la tarda després de classe, amb el diari del dilluns en mà i amb els resultats dels esports més populars ben apresos, va començar el Tot l’esport, programa que el feien possible en Jordi Suñé i l’Alex Vidal, amic i company del programa anterior que s’hi quedava per fer suport.

SANTS  ESPORTS

Aquell programa va durar poc perquè no tenia gaire sentit ser una ràdio de barri i parlar de les grans lligues i va passar a dir-se Sants Esport. El funcionament era el mateix, però amb el diari del dilluns repassàvem els resultats de futbol dels equips del barri i acabàvem fent conversa sobre la propera jornada.

Sants Esports

Ara bé, el primer programa d’esports que dura força temps i evoluciona cada temporada és
l'Esportivament parlant.

Esportivament parlant

ESPORTIVAMENT

PARLANT

Els esports de Sants 3 Ràdio fan un salt de qualitat quan l’emissora es trasllada a Sant Medir i, seguint la filosofia de barri, s’amplia la cobertura dels equips de futbol i bàsquet de Sants. Primer amb una ronda de resultats de futbol i de bàsquet del barri i imitacions esportives.

Després, amb l’arribada de la línia telefònica a l’emissora, s’inicien les trucades a alguns equips. Però el primer pas important arriba amb l’ampliació dels estudis l’any 1999-2000. L’equip d’esports creix i s’estructura de manera més seriosa.

Arribada a Sant Medir

ARRIBADA A

SANT MEDIR

De la mà d’en Jordi Suñé, la Sandra Gallardo i la Georgina Compte s’inicien les retransmissions dels partits de la UE Sants, les entrevistes a les entitats esportives de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i el seguiment més acurat dels resultats dels diferents equips dels esports dels nostres barris.

Retransmissions UE Sants

RETRANSMISSIONS

UE SANTS

Aquests fets i el creixement de l’emissora fan que la nova programació de tarda de Sants 3 Ràdio aposti pels esports els diumenges al vespre. Els diumenges són ideals per aquells estudiants que, amb la incorporació de nous col·laboradors/es com la Sílvia Navarro, entre d’altres, segueixen la línia ascendent dels esports fent un seguiment de la jornada a l’instant.

Diumenges al vespre

DIUMENGES

AL VESPRE

A la fórmula Esportivament parlant li falten millores i la següent temporada els esports passen a ocupar definitivament els dilluns al vespre. Aquest fet genera que les col·laboradores habituals passin a l’equip d’informatius i l’equip d’esports es renovi generant d’aquesta manera noves dinàmiques.

Renovació de l'equip

RENOVACIÓ

DE L'EQUIP

El programa es consolida i no para d’incorporar nous clubs i disciplines esportives fins al punt de mancar temps per donar cobertura a tota la informació. Aquest fet és un repte per a l’emissora, que fins aleshores dedicava tots els seus esforços als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Al mateix temps que neix el Districte Esportiu, Sants 3 Ràdio amplia el seu radi d’acció a tot el Districte de Sants-Montjuïc.

Districte Esportiu

DISTRICTE

ESPORTIU

El creixement constant de l’emissora i dels esports de la casa fan que des dels inicis, el Districte Esportiu ampliï el temps de programa, el nombre d’equips i esports, les entrevistes als protagonistes i la participació  dels oients. L’arribada de nous col·laboradors, amb empenta i idees renovades, fa créixer el programa fins al punt d’arribar al plantejament d’iniciar l’etapa de les noves tecnologies.

Nous col·laboradors

NOUS

COL·LABORADORS

El programa dirigit per en Jordi Suñé durant 15 anys, l’any 2013 passa a ser presentat per les noves generacions de la casa apostant per les noves tecnologies i les xarxes socials, tot donant cobertura esportiva a més d’una vintena d’esports diferents. Des de tots els equips de futbol del Districte, passant pel bàsquet, el waterpolo, l’handbol, la gimnàstica i els escacs.

Relleu generacional

RELLEU GENERACIONAL

EL PORTAL

DE L'ESPORT

L'aposta per les noves tecnologies arriba al seu punt àlgid el setembre del 2016, quan l'equip format per en Martí Odriozola, en Pol Corredoria i en Guillem Fabo anuncia la posada en funcionament de districteesportiu.cat, el portal de l'esport de Sant-Montjuïc. Mantenint l'essència de sempre, s'amplia el radi d'influència del programa i es dóna cobertura a més clubs.

El portal de l'esport
bottom of page